onsdag 8 juni 2011

Onsdagsfika!

Idag skall jag bjuda på Bästa Rabarberkakan på jobbet.




75 g smör

1 dl socker

1/2 dl råsocker

1 ägg

1 1/2 dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker




3 - 4 dl rabarber

1 dl råsocker

1 dl hackad mandel eller solrosfrön

1 tsk kanel

1/2 tsk ingefära


  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop rabarber, hackad mandel, råsocker, kanel och ingefära i en skål.

  3. Rör smör och socker mjukt och fluffigt. Tillsätt ägget och mjölken.

  4. Blanda i mjölet och bakpulvret.

  5. Klicka ut smeten i en smord och bröad form. Strö över rabarberblandningen.

  6. Grädda i 30-35 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar